Frangeževa penina je doma iz Gornje Radgone, iz osrčja Radgonsko-Kapelskih goric, kjer pridelujejo kvalitetno žlahtno penino po tradiciji naših dedov. Penine FP Premier so pridelane po stari klasični metodi, kar pomeni, da vino prvič vre v hrastovih sodih, drugič pa v steklenicah. Penine Radgona Cuvee so pridelane po Charmat postopku, pridelujejo pa še damsko penino z okusom jagode in breskve(FP FRUIT), ter penino z manj alkohola(FP Light). Pohvalijo se lahko s kar nekaj odličji in priznanji iz znanih vinskih sejmov v Londonu, Ljubljani, Zagrebu in Splitu. Tudi buteljčna vina iz Hiše penin Frangež so našla širok krog oboževalcev!. Frangeževih penin in vin ni možno kupiti v prosti prodaji; na voljo so v boljših restavracijah in hotelih, odjemalci so ministrstva in protokolarni servisi. In sedaj prvič na spletu v spletnih trgovinah www.partners.si in www.odnesi.si.
Šampanjska hiša: HIŠA PENIN FRANGEŽ
Polsuha penina traminec daje novo dimenzijo v ponudbi Hiše penin Frangež. Vztrajna eleganca mehurčkov v zlato rumenem odtenku simbolizira idealno harmoničnost in bogastvo telesa. Značilnost sortne arome se nadaljuje v zapeljivo prepoznavnost okusa, ki ne pušča ravnodušne še tako zahtevne ljubitelje penin. Rahla pikantnost v pookusu spominja na nageljnove žbice in topel zimski večer, s čimer še dodatno preseneti z noto prepotrebne samozavesti tega vina.
Penina bo dopolnila uvod k vsaki jedi. V nekoliko bolj drzni različici jo postrezite k azijski hrani ali kakšni še posebej pikantni jedi. Če jo postrežete ob zaključku obeda, ne bo potrebovala nikakršnega dodatka več.
VONJ: Znamenita vrtnična aroma se zaključuje v nekoliko pikantnem podtonu, ki ga je moč čutiti ob koncu zadnjega požirka. OKUS: Značilne sortne arome traminca se nadaljujejo v zapeljivo prepoznavnost okusa, ki ne pušča ravnodušne še tako zahtevne ljubitelje penin. BARVA: Vztrajna eleganca mehurčkov v zlato-rumenem odtenku simbolizira idealno harmoničnost in bogastvo telesa. ODLIČNO DOPOLNJUJE: V nekoliko bolj drzni različici jo postrezite k azijski hrani ali kakšni še posebej pikantni jedi. Če jo postrežete ob zaključku obeda, ne bo potrebovala nikakršnega dodatka več.
Sortni sestav: Sorta: traminec Trgatev: izključno ročna Način pridelave: tradicionalna metoda – Methode Classique Traditionelle Alkohol: 12,5 % vol Letnik: 2008
Priznanja: 2010, International Wine & Spirit Competition London, bronasta medalja
Temperatura serviranja: 6 – 8°C Vinorodni okoliš: Štajerska, Slovenija
Vsebina steklenice: 0,75 litra Pakiranje: v pakiranju se nahaja 6 steklenic OPOZORILO
Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Z naročilom zgornjega artikla kupec zagotavlja, da je polnoletna oseba.
Minister za zdravje opozarja: pretirano uživanje alkohola škoduje zdravju! |